onsdag, september 16, 2015

Oopsies


Ett klassiskt LCHF bröd som är enkelt att göra. Tyvärr 'misslyckas' jag ibland och får i lite äggula i äggvitan, vilket ger fel yta (se bild). Men smaken blir densamma! 

Jag fryser ner dem och tar fram efter hand. Perfekta som hamburgerbröd, varma mackorbröd, minipizzabröd, till frukosten, till räkorna och så vidare ...

Receptet är från "56 kilo".

7-8 st

3 ägg
100 g Philadelphiaost
1 nypa salt
1/8 tsk vinäger
1/2 msk Fiberhusk
1 tsk bakpulver 
psylliumfrön, chiafrön, vallmofrön eller annan sorts frö att strö på

Dela på gulorna och vitorna. Vispa vitorna hårda ihop med vinäger och salt. Vispa gulor och ost så det blir slätt, vänd ner Fiberhusk och bakpulver. Vänd sedan ner lite smet i taget i bunken med vitorna. Rör inte för mycket! Klicka ut på plåt med bakplåtspapper, strö över frön. Grädda i 150 grader, i mitten av ugnen, i 25 minuter. 




2 kommentarer:

Cecilia Söderlund sa...

De där är så goda. Har du testat med lite marmelad på? Så gott - om inte marmeladen är för söt i smaken

Unknown sa...

Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet - många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, http://www.gastronauts.se , och titta runt.