Här har jag fyllt upp glassen i chokladformar, se här. Sen in i frysen.
Här har jag fyllt upp glassen i muffinsformar (silikon).
Bara att frysa och sen ta fram en och en. En sats räcker till 12 formar.
Det här är mitt bästa OCH enklaste recept på världens godaste gräddglass. 4 ingredienser - 2 arbetsmoment! Det tar bara några minuter att göra och resultatet är oslagbart! Det här är det enda receptet du behöver på glass.
Du gör den här glassen i ett nafs och du behöver ingen glassmaskin. Resultatet är en krämig, lyxig glass med grym smak av vanilj. Jag tror den här glassen är det godaste jag ätit i glassväg.
Frys den i en stor form, i en avlång sockerkaksform, i portionsformar, i glas eller i chokladformar. Servera gärna med sås eller färska bär.
4-6 portioner
1 vaniljstång
4 äggulor
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Vispa äggulor, vaniljstång och florsocker pösigt. Vispa grädden och vänd ner i äggblandningen. Frys i önskad form/former. Ju större form - desto längre tid kräver glassen i frysen. Stäl fram en liten stund innan den skall ätas.
1 kommentar:
Men vilket bra recept tack för det.
Skicka en kommentar