lördag, juli 07, 2012
Bittermandelkakor
Åh, visst är det nåt vuxet med bittermandelsmak? Jag tyckte i n t e om det som liten, men nu tycker jag det är bland det godaste jag vet.
Det här är receptet på strösselkakor (recept finns här) men jag har även tillsatt ungefär 8 droppar bittermandelolja. Bittermandelolja finns bland karamellfärg och strössel i mataffären.
Kakorna blir, tack vare smöret och äggulan, riktigt spröda och de bara smäääälter i munnen.
Jag tryckte till kakorna på mitten med skaften på en tesked, men det syns inte så bra på bilderna. Gräddas som enligt strösselkakorna.
Förvaras i plåtburk, som alla småkakor skall göras för att bevara sprödheten.
Etiketter:
Småkakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar