Ett ruskigt bra recept på gluten- och mjölkfri smulpaj. Jag använder mandelmjöl och det blir riktigt gott. Den här pajen smakar verkligen inte "allergivänlig" om man får uttrycka sig då. Om du inte vill göra den gluten- och mjölkfri använder du smör och ev annat mjöl, men jag tycker ändå mandelmjölet är halva grejen med det här receptet.
Servera med exempelvis Tofuline´s vaniljglass.
En smulpaj
125 g mjölkfritt margarin
3 dl mandelmjöl
1 dl socker
1/2-1 dl kokos
3-4 dl frukt eller bär (+ ev socker)
1-2 msk potatismjöl (om du har bär eller vattnig frukt)
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda mandelmjöl, socker och kokos i en skål. Tillsätt tärnat margarin och nyp ihop. Lägg bär/skivad frukt i en pajform och strö över potatismjölet. Strö över smuldegen och grädda pajen i mitten av ugnen tills den fått fin färg, runt 20 minuter.
2 kommentarer:
Gjort pajjen två gånger, med äpple och päron. älskar den!
Blivit min nya paradrätt, uppskattad av många! Speciellt de i min vänkrets med glutenallergi :) supertack för receptet!
Skicka en kommentar