Ååååååh vilken tårta! Bjöds på denna hos mina päron och det var en smakupplevelse. Seg/spröd mandelbotten, härlig kola och så grädde och syrliga hallon på. Mums!
Har gjort den efter det och sen är snabbbakad! Går utmärkt att frysa.
12 bitar
4 äggvitor
2 dl socker
175 g mald mandel
1 msk kakao
Kolakräm
2 dl grädde
1 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Garnering
2 dl grädde
1 dl hallon
50 g choklad
Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget. Blanda ner mandel och kakao utan att röra för mkt. Lägg bakplåtspapper i botten på en form, 26 cm i diameter. Bred ut smeten, grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min i 175 grader. Låt svalna och lossa botten. Koka grädde, socker och sirap i en kastrull i 15-20 min, den ska tjockna. Låt svalna och rör ner vaniljsocker. Bred kolakrämen över bottnen och låt stå kall nån timme. Dekorera med vispad grädde, hallon och riven choklad.
3 kommentarer:
Wow, ser jättesmarrig ut! Tror du det funkar att utesluta kakaon i botten? Jag tål inte nån form av kakao, alla har vi våra design-fel... Men jag är helt galen i nötter och kola, så det låter verkligen som en tårta för mig.
Vilken god tårta!! Kola och så grädden över, mums!!
Tack!!! Ja strunta i kakaon, den ger mer färg än smak.
Kram Sara
Skicka en kommentar