En underbar mjuk kaka med härlig topping : lite seg och med god kolachokladsmak. Inte att förväxla med kärleksmums!!
Bakas i långpanna, gärna en mellanstor så du får högre bitar. Garnera med kokos, strössel eller hyvlad choklad.
Skärs med fördel i bitar som sedan får bo i frysen. Tinar snabbt!
Receptet har jag fått av min mamma som i sin tur fått det på sitt jobb :-)
1 långpanna
4 1/2 dl socker
3 3/4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
4-4 1/2 msk siktad kakao
3 ägg
225 g smält smör
2 1/2 dl hett vatten
Blanda de torra i ingredienserna i en skål. Smält smöret, rör ner det heta vattnet och äggen. Häll ner i de torra ingredienserna och blanda (rör) försiktigt. Smöra och bröa en långpanna och häll ner smeten. Gräddas i 200 grader, 15 min, i mitten. Känn med sticka. Olika formar kräver olika gräddningstid.
Glasyr
100 g smör
2 dl grädde
4 msk socker
2 tsk mjöl
5-6 tsk kakao
Sjud tills det tjocknar en aning. Bred ut över den kalla kakan. Garnera. Skär i rutor.
1 kommentar:
Yum yum yum! Det här ska jag most definitely testa!!
Skicka en kommentar