Det bästa (förutom att den är så god) är att den blir godare efter nån/några dagar. Daimgrädden håller sig både fräsch och god. Jag har ätit den 4 dagar gammal och då var den underbart god! Så en perfekt kaka att baka i god tid före fredagsfikat på jobbet eller kalaset. Vill man kan man garnera den samma dag annars kan den garneras i förväg.
Ställ gärna fram den en stund innan den skall ätas, då blir den kletigare.
Kakan räcker för minst 10 personer då den är mastig.
Receptet kommer från Allt om mat.
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Daimgrädde
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk kakao
2 st dubbelförpackningar Daim
Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter
i diameter. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda kladdkakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14–15 minuter. Låt svalna helt, kladdkakan kan gärna stå i kylen
över natten.
Daimgrädde:
över natten.
Daimgrädde:
Lossa kladdkakan ur formen. Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao. Bred grädden ovanpå kladdkakan och dekorera med krossad daim.
1 kommentar:
Den här fina lilla biten skulle sitta bra nu:)
Skicka en kommentar