Tänk på att låta bröden svalna HELT innan de delas. Gör du inte det kommer brödet vara degigt och kletigt. Bäst smakar de dagen efter, upp till 5 dagar efter bakdagen. Frys med fördel in!
8 st
500 g vatten
20 g jäst
10 g honung (el sirap)
50 g majsmjöl
100 g rismjöl
150 g bovetemjöl
1 tsk salt
10 g Pofiber
10 g Fiberhusk
Rörs ihop med visp, täck med plast och låt vila i 1 1/2 h. Sätt ugnen på 225 grader, dela degen i 8 lika stora bitar. Smörj händerna med rapsolja och forna till 8 runda bröd. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö ev över rismjöl, grädda i mitten av ugnen i 20 min. Låt svalna HELT på galler.
1 kommentar:
Testar dessa i dag, men är ju ingen receptföljare, snarare Enkajsa Wargare :) Ska bli spännande att se hur de blir.
Skicka en kommentar