Så vackra att titta på! Sega och med mycket smak av kakao.
Snabbare småkaka finns nog inte : ner med samtliga ingredienser i en bunke och vispa!
De är helt fria från spannmål och mjölk!
Jag brukar halvera receptet och ibland gör jag dem mindre. Tänk på att grädda dem något kortare tid.
Kakorna kan frysas och ätas direkt från frysen
40 st
4 st äggvitor
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 1/2 dl kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Häll vitorna i rn bunke och sikta ner övriga ingredienser. Vispa ihop med elvisp. Smeten skall vara krämig, ej för lös. Tillsätt isåfall mer florsocker. Klicks ut på plåtar m bakplåtspapper. Gräddas i mitten, i ca 8 min. Låt svalna på plåt. Sikta gärna över florsocker vid servering.
6 kommentarer:
Tack för det här receptet! Jag gjorde till en spontanfika med familjen och alla blev HELT SÅLDA på dem! Tack! :)
Hälsningar Elin
skit skarrigt
Jävla horkakor
jätte goda!första gången gick dom bara sönder men andra gången när jag även tillsatte 1 dl socker blev det perfekt!
baka inte, sämst
Mina blev inte så chokladiga mera kompakta " fula" kakor med chokladsmak.å
Irene
Skicka en kommentar