lördag, maj 17, 2014

Sega chokladkakor



Så vackra att titta på! Sega och med mycket smak av kakao.

Snabbare småkaka finns nog inte : ner med samtliga ingredienser i en bunke och vispa!

De är helt fria från spannmål och mjölk!

Jag brukar halvera receptet och ibland gör jag dem mindre. Tänk på att grädda dem något kortare tid. 

Kakorna kan frysas och ätas direkt från frysen 

40 st

4 st äggvitor 
5 dl florsocker 
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt 
2 1/2 dl kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Häll vitorna i rn bunke och sikta ner övriga ingredienser. Vispa ihop med elvisp. Smeten skall vara krämig, ej för lös. Tillsätt isåfall mer florsocker. Klicks ut på plåtar m bakplåtspapper. Gräddas i mitten, i ca 8 min. Låt svalna på plåt. Sikta gärna över florsocker vid servering. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för det här receptet! Jag gjorde till en spontanfika med familjen och alla blev HELT SÅLDA på dem! Tack! :)
Hälsningar Elin

Anonym sa...

skit skarrigt

Anonym sa...

Jävla horkakor

Unknown sa...

jätte goda!första gången gick dom bara sönder men andra gången när jag även tillsatte 1 dl socker blev det perfekt!

Anonym sa...

baka inte, sämst

Irene Jutterstrom sa...

Mina blev inte så chokladiga mera kompakta " fula" kakor med chokladsmak.å
Irene