Banankaka utan ägg och mjölk? I n g a problem! Resultatet : saftig och smakrik kaka som håller sig fräsch flera dagar.
För en mjölkfri kaka, byt ut mjölk och smör mot tex havremjölk och mjölkfritt margarin.
75 g smör
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
lite salt
2 bananer
Smält smör, häll ner mjölken. Sikta de torra ingredienserna ner i en bunke, rör ner smör- och mjölblandningen och blanda försiktigt. Mosa bananerna och tör ner. Häll ber smeten i en smord och bröad form och grädda i 200 grader, längst ner i 50-60 min. Testa m sticka!
2 kommentarer:
Fast om du läser hela texten står det att du kan byta ut komjölk mot t ex havremjölk. Tydligt och lätt att förstå, eller hur!?!
Väldigt bra recept. Gör på vetemjölsfritt mjöl från Semper, finmix. Alltså ägg, mjölk och vetefri. Fungerar perfekt och smakar kanon.
Skicka en kommentar