Saftiga och H Ö G A cupcakes! Dessutom fria från ägg - och mjölk om så önskas.
Ett hittat recept som jag gjorde om till tigercupcakes. Tycker dessutom mönstret blev otroligt fint!
Grädda dem i muffinsplåt för bäst resultat. Tänk på att inte undergrädda dem.
16 st
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk (eller mjölkfritt alternativ, vatten går bra)
3/4 dl smält smör (eller mjölkfritt alternativ)
1/2 dl kakao
rivet skal från 1/2 apelsin + 1 msk saft
Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt i rn bunke. Rör ner mjölk och smör. Häll över hälften av smeten i en ny bunke. Smaksätt en smet med kakao och den andra med apelsinskal + saft. Den sistnämnda smeten kommer bli lösare, tillsätt extra vetemjöl så den blir något fastare. Placera ut 16 muffinsformar i muffinsplåt. Klicka först ut kakaosmeten (spara några matskedar). Klicka sedan ut apelsinsmeten. Avsluta med en klick kakaosmet (se bild). Gör mönster (se bild). Grädda i 225 grader, i mitten, i 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar