fredag, februari 13, 2015

Chiakex



Spröda och underbart goda LCHF chiakex, helt fria från mjölk, ägg, soja och spannmål. Det här är ett LCHF-recept som cirkulerar på många bloggar, jag har gjort om det lite, bl a så har jag valt att ha i chiafrön. 

Kexen blir spröda utan att vara för hårda, tack vare mandelmjölet. Mums! 

Förvara kexen i en plåtburk så bevarar de sin sprödhet. 

2 1/2 dl kokande vatten 
1/2 dl rapsolja 
2 dl mandelmjöl 
1/2 tsk salt 
1 dl chiafrön 
1 dl sesamfrön 
1 dl pumpafrön 
flingsalt att strö över

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp vatten. Blanda övriga ingredienserna (inte flingsaltet) och häll över vattnet + tillsätt oljan. Blanda väl tills vattnet 'gått in' i smeten. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och platta ut smeten, den ska täcka så mycket av bakplåtspappret som möjligt. Strö över flingsalt. In i mitten av ugnen i 10 minuter, ta ut och skär i bitar. In igen i ca 1 h. Ta ut kexen och låt dem svalna på galler. 


Inga kommentarer: