En härligt knäckig och smörig kaka som är gjort i ett nafs! Så smidigt att bara platta ut degen i en långpanna. Kan lova er att kakorna snabbt tar slut ...
Jag gräddar min i en liten form (typ 20*20 cm) och har den inne i 20 minuter. Ju större form desto plattare kakor och därmed kortare tid i ugnen.
Tips : hyvla över nougat efter gräddning!
Receptet hittade jag på Pernilla Wahlgrens hemsida men halverade det.
15-20 bitar (beroende på hur du skär dem)
150 g smör
4 1/2 dl havregryn
1 1/4 dl socker
1/2 dl vetemjöl
1/4 dl sirap
1 1/2 tsk bakpulver
lite salt
Smält smöret i en kastrull. Häll ner övriga ingredienser och rör noga. Häll ner 'degen' en liten långpanna m bakplåtspapper, platta till. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i 20 min. Låt svalna innan den skärs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar