Saftig och smakrik morotskaka u t a n ägg! Försöker baka äggfritt i största, möjliga mån då dottern ej tål detta. Byt ut grädden/mjölken till mjölkfritt alternativ så är den även mjölkfri.
Kakan rörs ihop snabbt i en skål utan massa olika moment.
Jag gräddade min i en rund form med en diameter på 16 cm. Du kan med fördel även grädda den i en avlång form. Detta är en liten sats så ta ingen storm form.
3 'normalstora' rivna morötter
1/2 dl neutral olja
1 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl grädde eller mjölk (eller mjölkfritt alternativ)
1 tsk citronsaft
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Riv ner morötterna i en bunke och tillsätt övriga ingredienser. Smörj och bröa (jag tog kokos) en form och häll ner smeten. Grädda i 175 grader, längst ner, i 35-45 min beroende på form. Känn med sticka.
4 kommentarer:
Min växte inte... :(platt som en pannkaka
Samma här, kakan växte inte alls :(
Försökte två ggr, men ingen av dem växte och var alldeles kladdiga inuti. Receptet rekommenderas inte.
värdelös ! alltså jätte konstig , det stämmer inte bilden med recept :(
Skicka en kommentar