Rulla till längder och lägg på plåt
Det här är småkakan du alltid hinner baka! Ner med alla ingredienser i en mixer och blanda. Rulla till längder och grädda.
De här kakorna är spröda och bara smääääälter i munnen. De har en underbar smak av kanel. Du kan även skippa kanelen så har du vanliga havrekakor.
25-50 kakor (beroende på hur stora bitar du skär)
150 g smör (inte margarin!)
3 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1-2 tsk kanel
Mixa samman och rulla till 4 längder. Lägg på 2 plåtar (långsidan). Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, tills de börjar få lite färg i kanten. 15-20 minuter. Skär i bitar direkt och låt svalva på plåten.
1 kommentar:
Tack för receptet!
Mycket lätt och gott.
Skicka en kommentar