tisdag, januari 18, 2011

Knäckiga havrerutor täckta med choklad

Mumsiga kakor som du snabbt
slänger ihop & som är 
MYCKET uppskattade!
Inga konstigheter alls - bara baka
& njuuut!


20 bitar

250 g smält smör
9 dl havregryn
4 msk mjöl
1 ½ tsk bakpulver
3 dl socker
½ dl ljus sirap
1 kaka ljus/mörk blockchoklad

Sätt ugnen på 175 °. Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna i en stor bunke och häll i sirapen och det smälta smöret. Rör ihop till en smet. Fyll en långpanna med smeten (du kan bara bre ut den i mitten för den flyter ut i ugnen) och grädda så mitt i ugnen i ca 15 minuter. Hacka under tiden blockchokladen i bitar och strö den över kakan direkt när du tagit den ur ugnen. Dra med en gaffel runt chokladen så täcker den kakan fint. Låt den svalna på plåten innan du skär den i bitar.

Inga kommentarer: