onsdag, februari 16, 2011

Grym fisksås & topping med mustiga smaker

Såsen som reder sig själv!
Mums, det här en en sås som du kan förbereda 
dagen innan den skall ätas ... & den blir bara
godare ju längre den får koka.
Jag anser att alla goda såser skall ha
grönsaker som bas - det ger den där
fylliga, mustiga smaken.
Toppingen ger en härlig brytning till fisken.
Bacon/lufttorkad skinka passar löjligt
bra till fisk.
Snälla, prova det här. Det smäääälter
i munnen...



vitlök
gul lök
morot
selleri
smör
tomatpuré
salt
peppar
socker
fiskfond
vatten
vitt vin
grädde

Finhacka grönsakerna & stek dem mjuka i smöret. Tillsätt vatten, tomatpuré, fond & vitt vin. Låt koka i MINST 20 minuter. Smaka av med socker, salt, peppar & grädde. Mixa/sila såsen.


Toppingen
bacon
morot
champinjoner
gul lök
salt
peppar
persilja
smör

Finhackas & steks varmt så de rostas. Toppa fisken!

Inga kommentarer: