tisdag, mars 22, 2011

Tortillabröd i stekpanna

Sen vi testade att göra egna tortillabröd köper vi aldrig det i affären (nästan).
Det är billigt, mkt godare & går snabbt! Var inte rädd för att knåda ut degen ordentligt, den ska vara tunn. Jag brukar dra lite i degen innan de åker ner i stekpannan. Bli inte oroliga för att de ska spricka när du viker dem - de är spänstiga!


 Ingen jäsning - bakas ut direkt!

 
 Generöst med mjöl & sen kavla, kavla, kavla. Bröden skall bli
18-20 cm i diameter. Hjälp gärna till med fingrarna & tryck/dra
ut bröden.

 Lägg dem på ett varmt fat eller i en varm handduk

Ikväll blev det tacos

12 bröd

 7 ½ dl vetemjöl 
1 tsk salt 
1 tsk bakpulver 
1 msk olja 
2 dl vatten


Blanda samman mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och så mycket vatten att du får en fast deg. Dela upp degen i 12 jämnstora bitar. Om de inte skall stekas direkt bör du täcka dem med plastfolie så att de inte torkar ut. Kavla varje del på en mjölad arbetsbänk till en rund kaka, 18-20 cm i diameter. Grädda kakorna i en upphettad torr stekpanna ca ½ min på varje sida tills de ser fina ut. 


Inga kommentarer: