måndag, april 25, 2011

Frallor med keso & solroskärnor

Tack vare keson håller de här frallorna sig färska längre än bara 1 dag ... De har en tydlig smak av solroskärnor, minska om du vill ha ett mer neutralt bröd. Hittade receptet här.

 Färsk jäst från Lidl. Blanda samman alla ingredienser & arbeta ihop degen.
Låt jäsa i 60 minuter under bakduk.

Färdigjäst! Baka ut & pensla med ägg

 Mums! Fina frallor med tydlig smak av solroskärnorna.
Handduk, 39.90 kr, från Åhléns.


24 frallor

1 pkt jäst
4 dl kallt vatten
2 tsk salt
2 dl keso
10-12 dl vetemjöl
2 dl solrosfrön

Till pensling
1 ägg
Smula jästen i en bunke & lös den i vattnet. Tillsätt sedan salt, keso & mjöl. Arbeta ihop till en deg, gärna i bakmaskin/hushållsassistent. Tillsätt solrosfröna mot slutet. Ställ att jäsa i 60 minuter. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Forma till 24 frallor & lägg i 4 rader (6 i varje rad) i en långpanna med bakplåtspapper. De skall jäsa ihop lite. Låt jäsa 30- 45 minuter. Pensla med ägg & grädda nederst i ugnen, 225°, i 20- 25 minuter. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer: