En gång (observera; bara en gång) var jag en idiot. Jag köpte guacamole på burk. Hur man kan få för sig nåt sånt? Läste innehållsförteckningen & insåg att "Här var det ingen avokado att snacka om". Sen gick jag över till att köpa avokado + guacamolekryddmix. Men ca 10 kr för en påse? Visst att man inte äter det så ofta, men jag tycker ändå det är dyrt ... NÄR man kan göra det billigt & lika snabbt själv.
Om du mot all förmodan får någon guacamole över,
stoppa i kärnan. Då slipper du en bruntråkig färg på
den.
2 personer (+ till matlåda)
2 avokado
1-2 vitlöksklyftor
salt
chilipulver
honung
citron
spiskummin
ev gräddfil om du vill ha den krämigare
Mixa/mosa avokado, riv ner vitlöken & smaksätt med kryddorna. Blanda ev ner gräddfil. Ställ kallt en liten stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar