torsdag, april 28, 2011

Hallongrottor

20 st hallongrottor beställda till lördag. Tro det eller ej, men det är 1:a gången jag bakar hallongrottor. Varför? Hallongrottor är en av få småkakor som jag inte tycker om. Sylt i kakor är inte min grej riktigt.

Jag är nöjd med resultatet, hoppas beställaren blir det också!

 Mixa ihop till en smulig massa.
Knåda sedan ihop till en deg.

 Plasta in degen & låt vila i kylskåpet i 1 h.
Ställ ut bakformar på en plåt under tiden.

 Rulla till bollar, tryck ut små gropar i kakorna.

 Fyll med hallonsylt



30 st

200 gram smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

hallonsylt

Blanda alla ingredienser i en hushållsassistent alt. för hand. Tänk på att smöret skall vara rumsvarmt. Knåda degen så den blir slät. Plasta in & lägg i kylskåp ca 1 timme.  Dela degen i 30 bitar, rulla bollar och lägg i småbrödsformar. Gör en liten grop med fingret i mitten & fyll med hallonsylt. Grädda i 175°, i mitten av ugnen, i 10 – 15 min.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Sara! Jätte kul att följa dig på din blogg! Idag gjorde jág dina hallongrottor. Blev kanon.
Kram veronica sperring

Sara sa...

Hej!! Åh va kul - visst är de lätta att lyckas med? :-) Jag såg Tobbe på Jätten idag, kul va? :-)
Kram Sara