söndag, april 10, 2011

Knäckig äpplepaj

Årets 1:a äpplepaj är bakad. OM den smakade! Supersnabbt recept där samtliga ingredienser rörs ihop i kastrullen! Tack vare att du gör så blir pajen knäckig istället för smulig. Jag tycker det är gott med kokos & pumpakärnor i, men man kan istället ta 2 dl havregryn. Prova gärna med andra frukter eller bär.

 Skala & skiva 4-5 äpplen. Lägg i en pajform.

 Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser.

 Klicka ut smeten på äpplena. In i ugnen, 175°, i mitten. 
Klar efter ca 25 minuter.

 Mmmm... knäckig!




4-5 äpplen, gärna syrliga
150 gram smör 
1 dl havregryn
1/2 dl kokos
1/2 dl pumpakärnor
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1/2 dl grädde eller mjölk
1/2 dl sirap
1/2 tsk bakpulver
en knivsudd salt

Skala & skiva äpplena. Lägg i en pajform. Smält smöret & rör sedan ner övriga ingredienser. Klicka ut smeten på äpplena. In i mitten av ugnen, i 175°, i ca 25 minuter. Servera med vaniljsås eller glass!


Inga kommentarer: