torsdag, april 14, 2011

Kyckling med saligt många grönsaker, i gräddig sås

När D lagar mat blir det "less is more". Han lagar enkel men sååå god mat. Bra råvaror, en skvätt grädde & mkt kärlek :-) Här har ni kvällens middag anrättning. Så jäkla gott! Eftersom jag ska ut på jobbfest imorgon har vi fredagsmys ikväll. Ett glas rött till det här satt som en smäck! Vi åt en sallad till, men givetvis kan man servera ris, pasta eller potatis!


2 personer

4 st kycklinginnerfiléer
gul lök
vitlök
röd paprika
broccoli
morot
röd chili, färsk
grön sparris
1 msk kycklingfond
grädde efter behag
salt
svartpeppar
ett ringel honung

Finhacka chili, lök, vitlök & paprika. Skär moroten i tunna skivor med hjälp av en sparrisskalare (med potatisskalare blir de inte lika breda). Stek i smör + olivolja. Ner med fryst broccoli, stek tills de mjuknat. Salta, peppra & ringla över honung. I med fond + grädde. Stek kycklingen nästan färdig i grillpanna, lägg ner i kycklingen & låt puttra några minuter. Stek sparrisen separat (du kan skiva den & steka med övriga grönsaker). Lägg upp grönsaksröran & kycklingen. Lägg sparrisen över & riv/skiva över parmesanost.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Japp. Denna skall vi göra en dag. Ser riktigt, riktigt gott ut! Och nu blir jag hungrig =)

Pernilla A

Sara sa...

Ja, prova denna goooa rätt. Enkel men lyxigt smaskig!
Kram Sara