lördag, maj 28, 2011

Fläskytterfilé med ädelostsås

"Singel" ikväll och med ett sug efter nåt lyxigt. Tog mig en titt i kylskåpet och fick syn på en bit ädelost som blev över från gårkvällens mys. Resultatet blev den här rätten. Fläskytterfilé med ädelostsås, till det stekta champinjoner och bacon. En supergod kombo. Orkade inte fixa något mer till så det här blev nog en GI-rätt med en släng av LCHF ;-) 

Jag har varit tveksam till ädelost i mat, har inte ätit mögelost så länge. Men den här såsen blev så jäkla god, tror till och med att min ädelosthatare till sambo skulle tycka om den här såsen. Kan inte förklara hur gott det var! Låter väl konstigt, men det smakade inte så mycket ädelost, smaken fanns där någonstans i bakgrunden. Idag blev det fläskytterfilé, men du kan använda vilken ljust kött du vill. Kyckling eller fläskkött.
ädelostsås 4 stora portioner

2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
40 g ädelost
1/2 dl vitt matlagningsvin
2 tsk smör
2 msk majsstärkelse/ljus Maizena
salt och svartpeppar
socker

Koka upp vatten, buljong och matlagningsgrädde. Red av med majsstärkelse/Maizena. Smula ner ädelosten och tillsätt vinet. Rör tills osten smält. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt en knivsudd med socker. Strax innan du serverar såsen rör du ner smöret.

Servera tillsammans med fläskkött/kyckling och exempelvis stekt bacon och champinjoner + potatis eller ris.

Inga kommentarer: