Den här potatissalladen gjorde mamma för första gången, sommaren 2007. Den är fortfarande den bästa potatissalladen jag smakat. Som med alla potatissallader (förutom de med majonnäs) skall den serveras ljummen - INTE kylskåpskall. Jag lovar att den här kommer göra succé! Passar till all grillad mat och är är en utmärkt rätt på buffén, till midsommar .... Ett tips är att koka sparrisen och potatisen redan på förmiddagen, om du t ex skall äta den på kvällen, och sedan låta potatisen svalna i kastrullen (tänk på att potatisen ej skall kokas helt färdiga, eftersom den efterångar i kastrullen). Dressingen kan du mixa ihop och hälla över i en burk som du låter stå framme i rumstemperatur. Sedan är det bara att montera ihop salladen strax innan servering :-)
4-5 personer
sallad
600 g potatis (gärna färsk)
200 g grön sparris
ca 40 g ruccola
dressing
1 dl rostade pinjenötter
ca 40 g ruccola
1 knippe slätbladig persilja
1/2 dl vitvinsvinäger
2 dl olivolja
1-2 krm salt
svartpeppar
Koka potatis & sparris (separat). Lägg alla ingredienserna till dressingen i en mixer (eller mixerstav). Mixa till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Lägg potatis, sparris och ruccola i en skål och blanda om. Blanda ner dressingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar