måndag, maj 02, 2011

Kassler med broccoli, vit sparris & lök

Middag till älsklingen. Och det skulle gå undan.
Satte på jasminris, tinade snabbt upp kassler & broccoli... & så blev det som det blev. En god ugnsrätt som är klar inom 30 minuter & det är ju inte helt fel vissa dagar. Daniel tyckte om maten jättemycket & det blev en rejäl lunchlåda till honom. Det här kommer jag absolut laga igen & det tycker jag du skall göra också!

Har ni tips på någon god kasslerrätt?

 Tina broccolin & dela den i mindre bitar. Häll av en liten burk med sparris & hacka/skiva en rödlök. Vispa ihop grädde, Maizena, svartpeppar & chilisås. Stek skivad kassler. Lägg sedan grönsaker + kassler i en ugnssäker form. Häll över såsen....

 ... & på med några skivor ost. In i ugnen, högt upp, i 225° (gärna på grill) 
tills osten fått fin färg. Det tar runt 15 minuter

 Serveras med sallad & jasminris

3 stora portioner

400 g kassler
fryst broccoli
1 liten burk vit sparris
1 rödlök
2 1/2 dl valfri grädde 
2 msk ljus Maizena
svartpeppar
2 msk chilisås/ketchup
ost
2,5 dl (1 pkt) valfri grädde

Koka riset. Sätt ugnen på grill, 225°. Stek kassler i skivor, stavar eller tärningar. Dela broccolin i mindre bitar. Varför använda fryst? Då slipper du koka den & kan istället bara tina den under rinnande vatten. Häll av sparrisen & skiva/tärna löken. Lägg grönsaker & kassler i en ugnssäker form. Rör ihop såsen & häll över. Skiva över ost & in i ugnen i runt 15 minuter eller tills osten fått fin färg.


Inga kommentarer: