Idag var fina A här på 11-kaffe. Det fick bli rabarberpaj på de rabarber vi fick med hos hem från kusten igår. Tack Leif och Berit.
Jag tycker om smulpaj, men tycker nog om knäckig paj snäppet mer. Dessutom är det enklare och gör snabbare att göra. Allt du behöver är en kastrull (och några ingredienser så klart). Idag serverades pajen ihop med mascarponeglass. Mums!
Hjärtformad pajform från Änglarum i Kil.
Tack fina svägerska Karin, bror Jonas och lilla Olle!
500 g rabarber
lite socker att strö över rabarberna
150 g smör
1/2 dl sirap
1 dl grädde
2 dl mjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl socker
2 dl socker
Skär rabarbern i bitar och lägg i en pajform. Strö över lite socker. Smält smöret i en kastrull, rör ner sirap och grädde och dra bort kastrullen från värmen. Rör ner resterande ingredienser och häll sedan blandningen över rabarberna. In i mitten av ugnen, 175°, i ungefär 30 minuter.
1 kommentar:
Muuuuums säger jag bara! Tack söta Sara för god och mysig fika :)
Skicka en kommentar