Det här är ett såå himla gott recept! Kycklingen blir så sjukt saftig och smakar himelskt. Jag hade den som en tapasrätt (kall) men den kan även ätas "som vanligt". Jag tycker bäst om kycklingINNERfilé, de är mindre och kräver inte alls lång stektid. Dessutom går det knappt att få dem torra!
8 st innerfiléer
1/2 dl neutral olja
1 dl rött vin
1 msk honung
2 krossade vitlöksklyftor
2 tsk torkad timjan
vatten, rött vin, honung
Marinera i minst 30 minuter. Stek på hög värme, några minuter på varje sida. Salta, peppra och strö ev över paprikapulver (för fin färg). Lägg kycklingen åt sidan. Häll i lite vatten, vin och honung i stekpannan och "stek ur" alla smaker. Häll över kycklingen. Låt kycklingen svalna i såsen (om den skall serveras kall) eller låt den ligga några minuter i såsen om kycklingen skall ätas varm.
2 kommentarer:
Ser jätte gott ut
Åh tack, va roligt att du tycket det. Tycket du ska prova det receptet :-)
Kram Sara
Skicka en kommentar