Den här efterrätten är gjord i ett nafs! Vispa, vispa, hacka - rör ihop! Du kan smaksätta den med vad du vill, i vilken mängd du vill. Parfait är som glass, innehåller samma saker i princip. Jag tycker om att frysa in parfait i portionsformar. Använde idag silikonmuffinsformar. De är lätta att vända ut och in. Det går lika bra med hårda formar eller i en rak sockerkaksform. Tänk på att ju större form - desto längre frystid.
Receptet gav 8 st fyllda formar, men enligt "grundreceptet" skulle det bli 2 portioner. Det räcker till 8 desserter! Så tänk på det :-)
2 portioner
2 äggulor
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
valfri smaksättning (jag hade idag 1 dl fint hackad 72 % choklad)
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum. Vispa grädden lätt. Finhacka, i detta fallet, chokladen och rör sedan ner den i grädden. Vänd ner äggblandningen i grädden och häll upp i form/formar. Frys i minst 3 timmar.
3 kommentarer:
Musmigt detta lät!
Haha alltid jag att glömma något, nu har jag skrivit dit kakao, 2 msk ;)
Tack att du sa till!
kram
Var det du som inte förstod frostingen? stod bara av sara :)
Herregud vad jag missade igår! Får ju skämmas! Det ska vara vaniljsocker med ägg och strösocker med vattnet..
Hahaha.. ja, det var jag :-) Lite trög! Tack för att du svarade!
/Sara
Skicka en kommentar