söndag, juli 24, 2011

Varma mackor

-Är du puckad, tänker kanske ni?
-Tror hon inte att vi vet hur man gör varma mackor?

Jo då, det tror jag, men det skadar inte att dela med sig av hur jag gör. Jag är ingen smörgåsmänniska som ni vet, men varma mackor kan smaka riktigt gott emellanåt. Vi åker till kusten imorgon och körde en kylskåpsrensning. Ena varianten: med räkstuvning. Den andra: med skinka och rödlök.



Skinkmacka

formbröd
ketchup
vitlök
svartpeppar
cayennepeppar
rökt skinka
rödlök
ost
paprikapulver

Lägg ut bröd på en plåt med bakplåtspapper. Bred på lite ketchup och krydda med svartpeppar och cayennepeppar. Skiva över vitlök, tunt tunt. Lägg på skinkan och strimlad lök. Riv/hyvla ost och lägg på mackorna. Strö över paprikapulver. Grädda högt upp i ugnen, på 225 grader grill, tills mackorna börjar på färg på kanterna

Med räkstuvning

formbröd
räkstuvning (se recept här)
rödlök
ost

Lägg ut bröd på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på lite strimlad rödlök och bred på räkstuvningen.  Riv/hyvla över ost. Grädda som ovan.

Inga kommentarer: