Klyftpotatis är riktigt gott till helgmaten. Dock måste den vara hemmagjord, vad tycker ni?
Jag struntar i att skala potatisen, det är bara onödigt jobb. Beroende på storlek delar jag potatisen i 4 eller 6 klyftor. Alltid raps- eller matolja och rikligt med flingsalt och svartpeppar.
Torkad salvia är riktigt gott att strö över potatisen innan den åker in i ugnen. Det ger ingen tydlig smak men bara en god smak, man känner att det är nåt extra. Det är många som undrar varför min klyftpotatis smakar så gott. Hemligheten är salvia.
potatis med skal
raps- eller matolja
flingsalt
svartpeppar
torkad salvia
Klyfta potatisen och lägg i rostfri ugnsform. Ringla över olja och krydda med salt, peppar och salvia. In i ugnen, 225 grader, högt upp. Rör om då och då. Potatisen ska få färg! Färdiga efter ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar