onsdag, augusti 03, 2011

Rödbetssallad med fetaost och senapsdressing







Mums, det här bjöd svärmor på igår när vi grillade! Jag äter sällan rödbetor, blir mest på jul i form av rödbetssallad. Men varför? Det är ju så gott! Äter ni ofta rödbetor?

Receptet kommer från Ica.se

4 personer

500 g rödbetor
1 msk olja
1 tsk grovkornig senap
2 msk balsamvinäger
1 tsk kumminfrön
1 knippe slätbladig persilja
1 tsk salt (gärna flingsalt)
1 rödlök
100 g fetaost
1/2 tsk peppar

Skölj rödbetorna och koka med skal i vatten tills de är mjuka. Spola rödbetorna under rinnande kallt vatten och dra av skalet. Skär dem i klyftor. Blanda olja, senap, vinäger och kummin till en dressing. Häll över rödbetorna ( men spara 1/4 till servering). Låt stå i 30 minuter. Hacka persiljan grovt. Blanda lite av persilja med rödbetsklyftorna. Salta. Lägg upp på ett fat eller i en skål.Skala och skär rödlöken fint och fördela över rödbetorna. Smula över fetaosten och lägg på resten av persiljan. Peppra och häll över den resterande senapssåsen.

- Av Sara via iPhone

7 kommentarer:

Jessica sa...

Du föresten, skulle gärna vilja ha tips på bra lunchmat när man är på stranden, vi är fast i köret att åka till närmsta ICA o handla en färdig sallad... inte så spännande... Tänkte göra imorgon, Pitabröd med grillad kyckling massa goda grönsaker o prova din röra med crème F och crème bonjour grekisk vitlök, tror det kan bli riktigt mumsigt! Du har säkert massa idéer!!!

Sara sa...

Ja visst är det lätt att man svänger in på Ica, men det blir dyrt och tråkigt ilängden... Åh, va gott morgonens lunch lät, du kommer inte bli besviken på såsen.

Tips på strandmat: hemmagjord sallad med kyckling, honungsmelon och cashewnötter, pitabröd/tortilla fylld m tacofärs/kebab/kyckling (ungefär det du ska äta im), plockmat som baguette, salami, mjuk- eller färskost, ölkorv, färsk frukt, rökt skinka. Jag brukar göra pizzabullar ovh puriger och frysa in direkt - perfekta att ta med till stranden.

Kram Sara

Sara sa...

Piroger ska det ju stå ;-)

K sa...

Mor min bjöd på en fantastisk rätt med rödbetor. Lägger upp receptet på bloggen imorgon.

Tips på något man kan göra med squash?

Kram

Sara sa...

Jag brukar marinera squash. Först skiva och den marinera i olivolja, vinäger, honung och lite cayenne. Salts och peppra och sen grilla/steka i grillpanna. Jag gör även vegetarisk lasagne med squash som 'plattor'. Även gott att bara steka hett i olivolja + salt och peppar och ha mellan hamburgaren :-)
Kram Sara

Jessica sa...

Tack för tipsen!! Egna pizzabullar kanske man skulle prova ngn gång!! Det blev jättegott med den såsen till kycklingen, tyvärr så var pitabröden hårda o smuliga... Brukar du baka egna Pitabröd??

Sara sa...

Åh va kul :-) Ja jag bakar egna pitabröd. Sååå enkelt och sååå goda. Kommer aldrig mer köpa de där i affären. Sök på 'pitabröd' på min blogg, eller kika under etiketten 'bröd'. Perfekta att frysa in! Lycka till!!
Kram Sara