onsdag, augusti 10, 2011

Torplyckor




Har ni bakat de här småkakorna? Om inte - gör det! De är så spröda och smöriga i smaken MEN inte så söta. Och det är inte mer än 1 dl socker (50 kakor). Jag har fått mycket beröm för de här kakorna och de går ju så snabbt att göra. Har du en mixer (hushållsmaskin) lägger du i alla ingredienserna och mixar i ca 20 sekunder. Sen har du en färdig deg! Så himla enkelt.

Dagens skörd skall ges till farmor, she is a sucker for sweets

Receptet hittar du här

Jag rullade degen i 4 fingertjocka rullar och delade i 5 cm långa bitar som jag lade på plåtar med bakplåtspapper. Platta till med gaffel (de flyter ut lite). Gräddas i 175 grader, i mitten, i ca 12 minuter.

2 kommentarer:

Lina i vbg sa...

jag gillar verkligen dessa kakor, och det gör kollegorna på jobbet med! tack för påminnelsen! på tisdag (vi kör med tisdagsfika nu istället för fredagsfika) så får det nog bli ett gäng såna :) gjorde runda sist med ett litet sockerhjärta på (tror du har gjort det nån gång va?!)

Sara sa...

Visst är de goda! :-)
Ja, jag gjorde runda med hjärtan, men de här blev ännu godare - mer spröda!!
Kram Sara