Häromdagen bloggade jag om en kanongod sparris- och spenatpaj. Nu har jag ändrat om lite igen och den här gången stekte jag med bacon. Mums, det blev riktigt gott!
Det här är en riktig favorit ...redan! Sparris, bacon, parmesan .... bara massa godsaker!
Tänk på att en paj alltid smakar och ser bättre ut om den får stå till sig ett tag. Tar du ut den ur ugnen och serverar direkt så kommer den inte smaka så mycket och dessutom håller den inte ihop.
Servera pajen med en grönsallad.
Här finns grundreceptet, se nedan för min variant på fyllning. Följ receptet som vanligt.
1 paket bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g grön, fryst sparris
Finhacka lök, vitlök och bacon. Skär sparrisen i centimeterstora bitar. Stek på medelhög värme i lite smör. Fyll sedan pajen, häll på äggstanningen och grädda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar