fredag, september 23, 2011

Chokladmacarons med saltkola


 Ur boken "Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk"



De här minimacaronsen skall jag bjuda på imorgon, lördag, när jag står på Akademibokhandeln. Receptet är hämtat ur boken "Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk". Måste säga att det här är de godaste macaronsen jag någonsin smakat. De håller i upp till en vecka i kylskåpet, bra va?!

Klicka här för att komma till mitt grundrecept på macarons. Smaksätt med 2 msk kakao.


Saltkola

3/4 dl socker
1/2 dl vit baksirap
1/2 dl vatten
3/4 dl vispgrädde
75 g smör
ca 1 tsk flingsalt

Blanda socker, sirap och vatten i en ganska vid kastrull. Låt koka upp och sedan puttra tills sockerlagen är gyllenbrun utan omrörning. Rör ner grädde (akta, för det sprätter kanske) och sedan smöret. Låt koka sakta några minuter tilsl kolan tjocknar lite. Kontrollera konsistensen genom kulprovet, kolan ska vara mjuk men inte rinnig. Dra kastrullen från sidan och rör ner flingsaltet. Låt kolan svalna helt, gärna över natten. Är du ivrig kan du ställa in den i kylskåpet. Rör inte i kolan medans den svalnar. Spritsa kolan på dina macarons och pra ihop två och två. Förvaras i kylskåp i upp till en vecka.

1 kommentar:

K sa...

Lidl är en rolig affär, man kan hitta mycket bra där!