Tonfisk på burk är nåt jag alltid har hemma. Det är perfekt när man vill laga nåt snabbt. Dessutom är det riktigt gott (och nyttigt).
Den här pastarätten smakar Italien. Den går snabbt att göra, är nyttig och underbart god. Få ingredienser, men RÄTT ingredienser. Och som alltid i min matlagning: lite sött (honung) och syrligt (citron).
2 personer
tagliatelle
olivolja
1 finhackad gul lök
1-2 finhackade vitlöksklyftor
1 burk cocktailtomater på burk (rekommenderar Garants från Willys)
2 tsk torkad oregano
salt
vitpeppar
honung
citron
ev parmesanost
Koka pastan. Stek lök, vitlök och oregano i olivolja. Stek på medelhög värme, löken skall ej få färg. Tillsätt tomaterna och låt småputtra så lite av vätskan reduceras. Tillsätt tonfisken. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt några droppar citron och honung. Vänd ner pastan. Servera och riv ev över parmesan.
2 kommentarer:
Mmm. super lätt och super gott! Älskar din blogg och dina recept :)
Hej Louise!
Ja visst är det ett toppenrecept :-)
Tack för dina fina ord!
Kram Sara
Skicka en kommentar