söndag, september 25, 2011

Vaniljcupcakes - grundrecept


Minicupcakes bakades i mina nya silikonformar, finns att köpa på Akademibokhandeln. 16 miniformar i 4 olika färger + bok med recept på cupcakes: 99 kr.


Har testat ett nytt recept på cupcakes. Ett recept där man istället för att smälta smöret, rör rumsvarmt smör ihop med sockret. Dessutom är det ett ägg extra. Resultatet blev höga cupcakes med en god smak av vanilj. Ytan blev perfekt, gyllenbrun och lite "knaprig". Jag tycker höga cupcakes är snygga som de är, utan frosting. Pudra ev över lite florsocker.

20 mini/10 normala

125 g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
en nypa salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa det rumsvarma smöret med socker och vaniljsocker med elvisp. Tillsätt sedan äggen, ett och ett, vispa under tiden. Vispa sedan någon minut. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål och sikta ner i smeten. Vispa sedan smeten i 2-3 minuter så den blir jämn och slät. Ställ formar i en muffinsplåt och fyll till 2/3. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter (känn med sticka) om du har minicupcakes. För normalstora 20-25 minuter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Står i ugnen nu
hoppas dom blir bra till pyjamaspartyt ikväll! :)