Lax är enkel och nyttig mat. Lagar man den i ugnen sköter den sig dessutom själv.
Idag blev den honungsgratinerad och till laxen serverade vi hollandaisesås och stekta rotfrukter. Middagen var klar på under 20 minuter! Varför måste lyxigt god mat ta tid?
Eftersom lax är en fet fisk tål den hög tillagning utan att bli torr. Det är toppen!
laxfiléer (tinade eller halvtinade)
salt
vitpeppar
chilipulver
honung
Sätt ugnen på 225 grader och använd grillfunktionen. Krydda laxen på alla sidor med salt, vitpeppar och chilipulver. Ringla över honung. Gratinera högt upp i ugnen i 12-20 minuter, beroende på om fisken är tinad eller halvfryst. Servera med dina favorittillbehör.
4 kommentarer:
Hej Sara!
Jag MÅSTE bara berätta att jag AVGUDAR din blogg. Jag blir helt "pillrig" när jag ser alla recept o jag använder nästan bara dem nu ;)
Igår bakade jag både dina kringlor o chokladcupcakes!
Du e grym o jag hoppas det är ok att jag länkade till din blogg från min?
Ha det jättebra o keep up the fantastic work!
Hej "Dansbandsfrun" :-)
men va gullig du är, blev verkligen sååå glad över ditt inlägg! Kul att du gillar min blogg! Testade du cupcakereceptet med varmt vatten?? Det är såååå bra!!!
Klart du får länka från din blogg, det är jag bara tacksam över. Ska kika in din blogg lite närmare nu.
Kram Sara
Honungsmarinerat spännande.
hej igen ;)
jajamensan, jag blandade kakao o varmt vatten och det blev superbra. Jag har aldrig bakat muffins så förut men dom blev så fina. Har fryst in dem och ska göra någon god frosting till när de ska användas ;)
Idag ska jag leta runt efter kycklingrecept.
Ha en jättefin dag! kramar
Skicka en kommentar