Stek kål, lök och eventuellt champinjoner, i smör. De skall inte få färg utan bara bli mjuka.
Häll över i kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka tills kålen sugit åt sig av vätskan
Här ihop med karljohansvamp- och tryffelfylld pasta och lammrostbiff
Ett underbart, krämigt och gott tillbehör till köttet. Ny favorit!
Tack vare vinet och grädden behöver du ingen sås utan den här agerar sås + varma grönsaker. Kan verkligen rekommendera er att testa det här.
2 personer
4 dl savoykål
1/2 gul lök
(6-10 champinjoner)
1 dl rött eller vitt vin
1 1/2 dl grädde
salt och peppar
en knivsudd socker
Strimla kål, lök och champinjoner. Stek mjuka i smör och lägg sedan över i en kastrull. Tilllsätt övriga ingredienser och låt småputtra tills kålen sugit åt sig av vätskan.
2 kommentarer:
Spännande, denna kål har jag inte använt, tack för tipset
Hej Milla, ja testa den - den är såååå god! Det finsn mkt i affären som man inte tänker på att testa.
Kram Sara
Skicka en kommentar