måndag, oktober 24, 2011

Lax med bacon, soltorkade tomater & fetaost

Före...


 Efter...



Hur gott ser inte det här ut då?

I morse la jag fram frysta laxfiléer i kylskåpet. På jobbet gick jag och klurade på vad jag ville ha till. Bacon var första tanken. Andra tanken var att jag skulle ha creme fraiche till. Det blev Milko´s creme fraiche smaksatt med soltorkade tomater och fetsost. That´s it! Enkelt va?!

Det här blev bara såååå himelskt gott. Jag känner att jag upprepar mig så fort jag bloggar om mat, (speciellt om fisk) men det här blev ju verkligen det! Fisk är så enkelt och det krävs inte mycket för att lyckas. Jag älskar GOD och enkel mat och det behöver inte vara avancerat bara för att det smakar underbart gott.

Det här kommer jag bjuda på när vi har gäster för det blev verkligen en lyxig rätt. Bacon ihop med fisk är nåt speciellt. Har ni testat det?

På bilderna ovan har jag bara använd creme fraiche och som ni ser blir såsen ganska tjock. Först ser såsen grynig ut efter att ha varit i ugnen, men rör lite med en sked så blandar den sig. Jag kan dock rekommendera er att även hälla över 1 dl grädde ihop med creme fraichen. Testa gärna med vanlig creme fraiche!
2 personer

2 laxfiléer (helst färska eller tinade)
salt och vitpeppar
1/2 paket (60 g) bacon
1 burk creme fraiche soltorkade tomater och fetaost
1 dl grädde
fryst persilja (för ögats skull)

Salta och peppra laxen och lägg i en ugnsfast form. Ta gärna en så liten form som möjligt så creme fraichen täcker så mycket som möjligt av laxen. Strimla baconet och knaperstek. Häll över creme fraichen och grädden över laxen, strö över baconet och persiljan. Gratinera mitt i ugnen i 200 grader, i 30 minuter (om fisken i stort sätt är täckt med sås, annars något kortare tid). Servera med kokt ris eller potatis och valfria grönsaker.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så gott det ser ut, nu måste jag se till att köpa hem laxfileer!!
Sitter just nu och väntar på att pitabröden ska jäsa klart, samtidigt som jag bläddrar i " allt i hemmet julspecial" som låg i brevlådan idag! Tjohooooo! På onsdag blir det pitabröd till middag! Ska bli gott att fylla dem med kycklingfilé, tomater, crème fraîche, rödlök och annat gott! :-)
Kram Alexandra

Sara sa...

Då har du torsdagens middag planerad då ;-)
Pitabröden är såååååå goda, du kommer aldrig köpa i affären igen! Går bra att frysa!

Jag "hetsade" P förut på förskolan & fråga om han bakat i helgen? :-P

Kram Sara

Dansbandsfrun sa...

Har aldrig testat den kombinationen, men MÅSTE ju nu förstås ;)
I helgen var vi på landet o höstade in lite så jag passade på att logga in på din sida här sen gick jag bananas! hahaha
Det blev kringlor, delicatobollar (tack så förbaskat, jag kommer gå upp 15 kilo nu) ;) och sen gjorde jag ett bröd som skulle jäsas under natten från en annan sida, som blev hysteriskt gott (med linfrö på) Mums!

Imorgon ska jag prova ditt äpple/morotsbröd! ;)

Jag lade ut din länk på facebook o då skrev en tjej som ALDRIG bakar: "Oj, hon skriver så enkelt och tar så fina bilder så t.o.m jag blir inspirerad"
(det måste ju vara det ultimata beviset för att du gör en kanonbra blogg)
Keep going ;)
kramar "Dansbandsfrun" ;)

Katarina sa...

Hej :O) Det ser jättegott ut. Jag älskar fisk och föredrar det framför kött. Lax, öring röding och surströmming är mina favoriter.
Vänligen Katarina :O)

S sa...

Detta ska jag också pröva. Bacon till torsk är super-gott så nu ska jag testa till lax.

Tack för maten sa...

Ja, hur gott såg det inte ut egentligen ??!! Super,duper.....måste absolut testas av här hemma :))

Anonym sa...

UNDERBART! Ligger hemma sjuk och hade ingen lust att vara en god sambo och mor o laga fredagmysmat. Så tittade jag in på din blogg och hitta denna rätt och tänk vi har allt hemma. Nu är fredagen räddad. TACK!

Dansbandsfrun sa...

Testade detta i helgen och OJ vad gott det var. Frågan är om det inte var den godaste fiskrätt vi ätit! Tack för suveränt tips!!!
kramar

Anonym sa...

Bacon, var det nån som sa bacon.. sa Oscar å så är det ärtor till sa Linnea (men vi ska npg lyckas klmma in lite morot också)... detta får bli dagens lördagsmiddag. Tack får alla bra tips

Päivi

Sara sa...

Söta barn!!!!
Hoppas det smakar! :-) Kul att ni tittar till min blogg!

Kram Sara

Anonym sa...

Fantastiskt gott. Köpte drygt 600 g lax i tron att få en liten lunchlåda på måndag... jo, jo det hade man ju kunnat hoppats på. Två små potäter var allt som blev över...

Päivi

Sara sa...

Hahaha... två potäter och ingen lax, illa illa! Men kul att det gick åt, det måste ju betyda att det var omtyckt :-)
Jag gjorde en ny laxrätt igår och gjorde extra så Daniel skulle kunna ta med till jobbet, men han glömde den i kylskåpet så då är min lunch räddad ....
Hälsa barnen!

Kram Sara

Anonym sa...

Mycket god maträtt! Perfekt för en lat student (lite i dyraste laget dock...) som ändå vill äta god och enkel mat! Ska kika igenom resten utav dina tips :)

MVH
Fredrik