söndag, oktober 09, 2011

Pannkakor



Kalla pannkakor med smör i

Pannkakor - mat eller mellanmål för er? Jag ska erkänna att jag aldrig varit riktigt förtjust i pannkakor (och våfflor). Det är först de senaste åren som jag kan tycka pannkakor är gott. Dock hävdar jag att det inte är middagsmat och jag ifrågasätter att vi får det till lunch på jobbet, för mig är det mer mellanmål/kvällsmat.

Min mormor har under hela mitt liv drivit en våffelstuga i de värmländska skogarna och jag ville äta mina våfflor kalla med smör på. Samma sak gäller med pannkakor - de ska vara kalla med smör. Har ni testat det? Åååååhhh, det är ju så mycket godare än med grädde och sylt. Det är n ä s t a n lika gott att bre på smör på varma pannkakor.

16 pannkakor

2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
1 1/2 msk smält smör

Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och blanda så alla klumpar försvinner. Tillsätt resten av mjölken + äggen. Vispa till en jämn smet, låt sedan svälla i 30 min. Smält smöret och vispa ner i smeten. Grädda pannkakorna i stekpanna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

:-) Ännu ett favoritrecept. Det här blir kul att prova på småbuset... Ja dom gillade cupcakesarna?! Mycket!! T hängde över lådan när dom var klara. Dagen efter gjorde vi en variant med jordgubbsfrosting och då spritsade hon själv. Såå stolt blev hon!

Ha en go dag!
Kram Alexandra

Sara sa...

Vilket är ditt favvorecept? :-)
Pratade med T idag om bakningen hon berättade om frostingen och att ni bjussat farmor och farfar :-)
Kram Sara

Anonym sa...

Hihi... Tänkte faktiskt på pannkakorna, jag gör olika varje gång och dom brukar ofta falla isär... Barnen älskar pannkaka så det här får T vara med och röra ihop!
Sen måste vi prova morotscupcaksen också!!! :-)
Tack för att du har gett mig bakinspirationen tillbaks!!

Ha det gott!
Kram Alexandra

Sara sa...

De här håller ihop bra!!
Jaaa, testa morotscupcakesen! De är såååå goda och håller sig saftiga läääänge! Jag gör dem och fryser in dem - de tinar på 5 minuter. Kan rekommendera dig att köpa en cupecakeplåt för minicupcakes. Finns att köpa på nätet, märke Wilton, för 149 kr. Det är för 30 st.Det blir så fina cupcakes!
Kram Sara