söndag, november 06, 2011

Fisk med skinka, purjolök och kantareller



 
Alla fishlovers där ute - här har ni ytterligare ett riktigt gott recept som gör sig själv i ugnen! Skinka, purjo, kantareller, parmesan .... massa godsaker!
 
Den här rätten är en vardagsrätt på så vis att den görs i ett nafs. Men jag skulle även vilja säga att det är en bjudrätt eftersom den är så himla god!
 
Ett tips är att byta ut kantarellerna mot t ex soltorkade tomater, det ska jag göra nästa gång eftersom jag inte tyckte kantarellerna "gjorde nåt" med rätten. Skall även testa att byta ut skinkan mot bacon eller lufttorkad skinka.

4 personer

400 g fisk (jag tog torsk)
150 g strimlad, rökt skinka (Tulips färdigstrimlade)
20 cm purjolök
2 dl kantareller (frysta, förvällda)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 tsk vetemjöl
1 msk tomatpuré
2 msk fryst basilika
2 msk fryst persilja
salt o vitpeppar
riven parmesan

Stek strimlad (noga sköljd) purjolök, den avrunna svampen och skinkan. Stek gärna i smör, på medelvärme, i några minuter tills purjon mjuknat. Rör under tiden ihop grädde, vetemjöl, tomatpuré, basilika och persilja. Smaka av med salt och peppar. Om du använder en bacon eller lufttorkad skinka kan du hoppa saltet. Dela fisken i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Salt och peppra. Häll över skinkblandningen, sedan såsen och riv sist över rikligt med parmesan. Grädda mitt i ugnen, i 200 grader, i ca 25 minuter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag lagade detta idag men bytte skinka mot bacon och svamp mot soltorkade tomater, det blev jättegott och uppskattat!! :) Tack för inspirationen!!

Sara sa...

Åh va roligt! Då ska jag testa med det åxå. Vilken fisk hade du?

Kram Sara

Anonym sa...

Jag hade ett fiskblock med torsk, det blev perfekt! :) kram!

Fröken Dill sa...

Spännande rätt med kött och fisk. Låter toppengott och måste definitivt testas,
hos fröken Dill