torsdag, november 10, 2011

Hemmagjord hamburgare




Hemmagjord hamburgare smakar inte dåligt. Speciellt inte om den verkligen är hemmagjord.

Idag gjorde vi burgarna på 2/3 kalvfärs + 1/3 blandfärs. På burgarna la vi mozzarella som fick smälta .... Mellan la vi sallad, gul lök, tomat & gurka. Givetvis måste man ha sås också... idag i form av ketchup + sötsur senap. Testat det? Det är tydligen en klassiker i en riktig hamburgare. Stryk ett tunt lager på det understa brödet. Riktigt gott! En liten skvätt hamburgerdressing (på tub) fick sällskapa hamburgaren också.

Glöm inte att grilla brödet!

6 kommentarer:

Mattias sa...

Men aaaalltså, jag som är usel på att göra egna hamburgare, hur får man dem att hålla ihop? Alltid när jag försöker mig på det där så faller de bara isär, slutar med taco hur jag än gör!?

SAn sa...

Ser otroligt gott ut! Mums!

Vardaxlyx sa...

Åhh det var länge sedan man gjorde hamburgare hihi!

Sara sa...

Tack!!
Mattias, 1 äggula är grejen! :-)

Kram Sara

Mattias sa...

Jag gjorde faktiskt hamburgare idag, blev helt besatt! haha. Körde bara kött, lök, salt och peppar, blev kalasbra. Sen har jag också min 10 kronors hamburgerpress från IKEA...haha.

Sara sa...

Vad hade du till hamburgaren? Är pressen bra? Vill köpa en sådan.

Kram Sara