tisdag, november 15, 2011

Kladdiga kokosformar





Kletiga, chokladiga och lagom stora godbitar som görs direkt i kastrullen!

För mindre kletiga - ät dem kalla, eller frys in dem och ät dem halvt tinade (eller grädda dem längre)

De här ska jag baka i knäckformar, grädda dem lite mer, och ge bort i julklapp!

45 st småformar (inte knäckformar, utan snäppet större)

150 g smör
200 g choklad (bra kvalitée)
2 msk kakao (ger mer intensiv chokladsmak, kan uteslutas)
200 g kokos
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
3 ägg

Smält smör, choklad och kakao i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Fördela i småformar, fyll inte ända upp. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 7 minuter. Om du gräddar dem i mindre formar - korta ner tiden om du vill ha dem kladdiga.

3 kommentarer:

Rebeccca (aka Marängel) sa...

mmm, kokos e så gott!

Sara sa...

Mmm..å dessa blev sååå goda. Söta & snaskiga! Try them!

Kram Sara

Victoria sa...

Låter väldigt gott!!!
Kram Victoria på www.victoriasprovkök.se