torsdag, november 24, 2011

Pepparkakscupcake


 Formar från Ikea. Snöflingor av socker, från Dr Oetker (finns i affären)


Jajamen .. nu står julen för dörren och som jag har längtat! Firar genom att bjuda er på ett gudomligt recept på pepparkakscupcakes som jag hittade idag hos Söta saker. På bilderna har jag gjort minivarianter och de är så himla lagom stora tycker jag.

Cupcakesen håller sig saftiga länge, så de passar att baka i förväg till t ex jobbfika och kalas.

Garnera gärna med creame cheesefrosting (recept finns här). Jag gjorde egen pepparkakskrydda : 1/2 msk mald ingefära, 1/2 msk mald nejlika, 1 msk mald kardemumma och 1 msk mald kanel.

12 normala/30 mini

125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk pepparkakskrydda

Blanda smör och socker med en slev. Rör sedan ner äggen, ett i taget. Blanda ner övriga ingredienser och fyll formar till ca hälften. Gräddas i mitten av ugnen i 175 grader. 20 minuter för normala och 13-14 minuter för mini. Grädda gärna i muffinsplåtar.

1 kommentar:

Malin sa...

Tack för receptet! Mycket goda och fluffiga muffins!