lördag, november 12, 2011

Quesadillas med kyckling & mozzarella




En klassisk "pubrätt" som går ruskigt snabbt att vända ihop. Till vardags eller fest!

Jag vill inte ha min quesadillas för blöt, därför har jag ingen creme fraiche i. Tycker bara allt trillar ur då.

Receptet nedan är för två personer och ger 4 "kvartar", men det mättar inte supermycket så lägg gärna till en halv sats + 2 bröd. Servera gärna salsa och vitlökscreme fraiche till.  

Dela dina quesadillas i mindre bitar och du har ett perfekt välkomnstilltugg!

2 personer

3 dl fint tärnad kyckling (gärna grillad)
1/2 dl finhackad rödlök
1/2 dl fint skuren tomat (gärna utan inkråmet)
1/2 fint skuren paprika
2 dl riven mozzarella
salt o peppar
4 medelstora tortillabröd

Rör ihop fyllningen, lägg den sedan på halva brödet, vik över med resten av brödet. Varför gör jag såhär istället för att lägga fyllning på hela brödet och lägga ett bröd på? Jo, då är din quesadilla öppen åt alla håll och fyllningen trillar lät ut när du äter. Om du gör som jag gör istället håller fyllningen sig kvar.

Värm upp en grillpanna/stekpanna till ganska hög värma. Ringla i lite olja och stek dina quesadillas samtidigt som du trycker lätt. Det räcker med kanske 30 sek på varje sida. Akta så brödet inte bränns. Dela i mitten och servera genast. Doppa i salsa och vitlökscreme fraiche

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jammi!!!

Helena sa...

Idag blir det detta till middag!! :-)

Maria O-W sa...

Supergott! tyckte hela familjen.

Sara sa...

Åh va bra Maria! :-)
Tack söta för julklappen ...som jag upptäckte på jobbet förra veckan. Blev rörd... TACK!

Kram Sara