Idag är det 1:a advent. Det firar vi med en underbart god kaka. Inte speciellt julig men vad gör det? Det här, mina vänner, är receptet på den bästa banankakan! Den bara smälter i munnen. Tack Matplatsen, för receptet!
Den här kakan är, tack vare de VÄLDIGT övermogna bananerna, grymt saftig och den får dessutom god smak av chokladen. Serveras gärna med en kula vanilj- eller pecanglass.
Håller sig saftig ett par dagar och är därför en perfekt kaka att baka i förväg om det vankas fika eller kalas.
Du kan hoppa över chokladen, kakan blir lika god ändå - ville bara "festa" till det lite dagen till ära!
1 rund kaka
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer (gärna övermogna)
100 g choklad (ta en bra sort)
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer (gärna övermogna)
100 g choklad (ta en bra sort)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bikarbonat
Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter, 175 grader, längst ner. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
1 kommentar:
Gud så gött. Banankaka is the bomb
Skicka en kommentar