söndag, december 18, 2011

Griljering till skinkan


Första smakbiten är godast! Här med Johnnys grova senap till!

Julskinka. Antagligen ett av de viktigaste tillbehören på julbordet. Jag skulle nog kunna leva på julknäcke med julskinka och senap.

Här har ni mitt klassiska recept på griljering. Hur gör ni?

Receptet är till en skinka på ungefär 3 kg.

1 ägg
2 msk senap (gärna sötstark)
2 msk dijonsenap
1 msk socker
Maizena
1/2 dl ströbröd

Rör ihop ägg med senap och socker. Torka av din skinka och strö på Maizena, då stannar griljeringen kvar. Bred över senapsblandningen och strö på ströbrödet. Griljera i 225 grader,mitt i ugnen, i ca 15 minuter, eller tills griljeringen fått fin färg.


2 kommentarer:

Vardaxlyx sa...

Ojojojoj! Vilken skinka =)
Ser hur smarrigt ut som helst!
Önskar dig en trevlig måndag!

Sara sa...

Tack så mkt, den smakade HIMMELSKT!

Kram Sara