Formade till små toppar - strax skall botten doppas i mörk choklad
Se så vackra! Sa jag att de är superenkla att göra...?
Se så vackra! Sa jag att de är superenkla att göra...?
Ett gott julgodis som görs i ett nafs! Vackra blir de också!
Vårgårdariset omsluts av en len kola - doppad i mörk (eller annan) choklad. Mmmm.... det här uppskattas av såväl stora som små.
Gör dem i valfri storlek. Jag fick ut ca 25 st på en sats.
3 msk vispgrädde
25 gram smör eller margarin
3 msk socker
1 msk honung
1 msk ljus sirap
3 dl vårgårdaris
25 gram smör eller margarin
3 msk socker
1 msk honung
1 msk ljus sirap
3 dl vårgårdaris
50 gram mörk choklad (t ex Fazert 70%)
Mät upp alla ingredienser utom riset i en kastrull stor nog att även rymma riset senare. Koka smeten till kolakonsistens i ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner riset. Klicka upp smeten till toppar på smörpapper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar