onsdag, december 28, 2011

Toscamazariner



 
Det här receptet har jag fått från min mamma. Hon är GRYM på att göra mazariner. Hon brukar göra dem i ganska små folieformar (för småbröd) och de blir precis lagom stora.

Kan med fördel frysas in och tas upp allt eftersom ... 

25-30 st

Mördeg
200 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 äggula

Fyllning
3 ägg
1 1/2 dl socker
100 g smält smör
150 g mald mandel
3-4 droppar bittermandelolja
2 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Blanda ihop mördegen och låt vila kallt i minst 30 minuter. Fyllningen: Vispa ägg och socker vitt och poröst. tillsätt det smälta smöret, den malda mandeln och bittermandelolja. Vänd sist ner mjöl och bakpulver. Tryck ut mördegen i folieformar och fyll på med mandelsmeten. Gräddas nederst i ugnen i 200 grader i 10-15 minuter. Rör ut florsocker med vatten och garnera.

Inga kommentarer: